Skip to main content

Priser Ayia Napa

Valuta och pengar

Valutan som används på Cypern och i Ayia Napa är euro. Priserna i Ayia Napa är generellt en bit under svenska priser vilket gör att det går att komma undan ganska billigt om man önskar det. De flesta restauranger och barer tar både kort och kontanter och det finns gott om uttagsautomater på ön.

Mat och dryck

Priserna på mat i Ayia Napa varierar sig beroende på vad man vill äta, vill man ha en normal middag så ligger priserna mellan 7-14€. Vill man ha en lite exklusivare  middag så kan t.ex. en trerätters-måltid ligga mellan 14-40€. Är man ute sent på natten på de populära bargatorna så finns det lättare mål som t.ex. hamburgare eller gyros för 3-9€. Man kan hitta det mesta som man behöver i små butiker runt om i staden och då ligger priserna något lägre än vad det gör i Sverige, vill man ha något svalkande så kan man få en vatten för 0.5-2€ och diverse öl, cider och alkoläsk ligger runt 1-3€.

Aktiviteter

Ayia Napa är fullt med aktiviteter, men precis som överallt är ingenting gratis. Nissi Beach som är en av Europas absolut finaste stränder erbjuder tillsammans med Sandy bay och ett flertal andra stränder mängder med vattenaktiviteter som jetski, bananbåt och andra saker. Jetski är det som generellt kostar mest och ligger runt 50€ för 10-15 min, bananbåt och andra aktiviteter ligger runt 10€.  Ayia Napa har ett av Europas största äventyrsbad som är väldigt populärt för ungdomar och barn. Lättaste sättet att ta sig dit är att ta taxi vilket kostar ca 10€ och tar ca 10 minuter. Inträdet på vattenlandet kostar 38€ och väl inne på plats kan man köpa lättare mat runt 8€.

Har du några frågor angående priser i Ayia Napa? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan! 
icon-user icon-globe icon-minusArtboard 1 icon-shaka-sign icon-couple icon-world icon-mail icon-facebook icon-instagram icon-youtube icon-wave icon-waves icon-facebook icon-instagram icon-youtube icon-chevron-right icon-chevron-right icon-surf-board icon-open-book icon-world icon-cross